Kreativitás – a legerősebb teremtő energia

2013 március 17. | Írta | Kategória: Cikkek
“Az élet, az energia folyamatos áramlásban van. A legerősebb teremtő energia a világon a tudatunk. Ugyanúgy termőre fogható mint a szél vagy a víz energiája. A jógameditáció az ami felszabaditja ezt a hatalmas belső potenciált. A gyakorlás fizikailag sok energiával tölt fel, másfelől megnyugtatja az elmét, oldja a napi stresszt, így segitve elő a kreatív energiák kibontakozását.  A gyakorlás során fokozatosan tudatossá válunk valódi céljainkra, amelyeket következetesen megvalósítunk. A jógázás örömtelivé és sikeressé teszi a mindennapjainkat!
Bizonyos dolgokat csak akkor lehet jól csinálni, ha a középről indulva hajtjuk őket végre, ilyen például a fazekaskorongon való munka, de a jóga, vagy a harcművészet is. A mű csak akkor sikerül, ha pontosan középen és teljes nyugalommal végzik. Minden mozgás a Központból ered, a Központ mégis nyugalomban marad. Ezt az elvet valljuk, és igyekszünk átültetni a gyakorlatba. Hogy hogyan? 

A Központ minden óráján sok a nevetés, és nincsenek kőbe vésett szabályok. A fő hogy élvezd a gyakorlást, élvezd a társaságot, és hogy ne vedd túlságosan komolyan magadat! Ezt az elvet igyekszünk átültetni a gyakorlatba immár hetedik éve. A klasszikus Ashtanga Vinyasa órák mellett, újdonságot jelentenek a bodyART, Plates, gerincjóga, illetve a Budokon Yoga órák. Ha még nem jógáztál vagy kevés a tapasztalatod, kezdésnek a kezdő Ashtanga órát, illetve a bodyART-ot javasoljuk. Budokon Yoga minden második csütörtökön van Ashtanga helyett (lásd az órarendet).

Hozzászólások lezárva.