JÚNIUSBAN 200 ÓRÁS ASHTANGA VINYASA
JÓGAOKTATÓ-KÉPZÉS PÓRFFY CSABÁVAL

KÖVETKEZŐ KÉPZÉS INDUL 2024.06.15. SZOMBAT I BUDAPEST

EARLY BIRD KEZDVEZMÉNY!

A 3 hónapos Ashtanga jógaoktató képzés végén magabiztosan tudsz majd embereket oktatni a jógára.

A YogaAlliance USA 200 órás (RYT-200) végzettségét igazoló nemzetközileg elfogadott diplomát kapsz.

MIÉRT LEGYÉL ASHTANGA JÓGAOKTATÓ?

A 200 órás Ashtanga jógaoktató képzés egy intenzív program, amelynek célja, hogy ismereteket, készségeket és magabiztosságot nyújtson az Ashtanga stílusú jógaórák oktatásához.

A jógaoktató képzés nálunk ugyan annyira szól a saját gyakorlat elmélyítéséről, mint a mások tanításához szükséges képességek elsajátításáról.

Oktatónk Pórffy Csaba (E-RYT 500) Magyarországon elsők között kezdte el a jóga évezredes tudását a fittness világában is terjeszteni.

Saját stúdiójában olyan magasan kvalifikált oktatókkal dolgozik együtt, mint Sági Zsuzsanna, Demján Réka és Ender Ferenc. Nálunk így biztosan jó kezekben leszel!

MERT MINDENHOL A VILÁGON OKTATHATOD

A jógaoktató képzés az Egyesült Államok-beli Yoga Alliance USA sztenderdjét követi, és ehhez a szervezethez vannak a képzések akkreditálva.

Ez azt jelenti, hogy a nálunk végzett oktatók RYT-200, azaz Registered Yoga Teacher oklevelet kapnak, amivel mindenhol a világon oktathatnak, mivel a YA USA végzettséget fogadják el a legszélesebb körben.

MERT A LEGNÉPSZERŰBB JÓGA STÍLUS

Az Ashtanga a világon az egyik legnépszerűbb, és legtöbb ember által gyakorolt Hatha jóga stílus.

Népszerűségét egyrészt az általa lehetővé tett gyors fejlődésnek köszönheti, másrészt feltűnő szépségének, amelyben az egyik testhelyzet úgy olvad a másikba, hogy a külső szemlélő számára egy folyékony áramlásnak tűnik, amely azonnal kedvet csinál a gyakorlásához.

Az összesen 200 órás Ashtanga jógaoktató képzés keretein belül a következő témaköröket dolgozzuk fel:

– Az Ashtanga Vinyasa jóga tradíció: története, tanítványi láncolata.

– Az Ashtanga Vinyasa jóga gyakorlása és elmélete, a Vinyasa rendszer elmélete és jelentősége, számolás és az ászanák elnevezései szanszkrit nyelven.

– Jóga-anatómia (a legmodernebb kutatások eredményei alapján)

– Jóga-filozófia

– Igazítások és javítások a gyakorlás során

– Életmód/az Ayurvéda és a jóga összefüggései

– Oktatási módszertan

– Etika

AZ OKTATÁSIDEJE ALATT MEGTANULOD ÉS ELSAJÁTÍTOD:

Az Ashtanga jóga Első Sorozatát, annak helyes és pontos végrehajtását.

Hogyan alkalmazd a jógagyakorlatokat saját magadon, és másokon.

A stílusra jellemző korrekciós technikákat (adjustment).

A jóga gyakorlásának filozófiai hátterét.

A gyakorláshoz és különösen az oktatáshoz nélkülözhetetlen anatómiai ismereteket.

NEKED VALÓ AZ ASHTANGA JÓGAOKTATÓ KÉPZÉS:

Ha a saját gyakorlásodban is szeretnél a következő szintre lépni. Ne feledd, a legjobb oktató abból válik, aki a legjobb gyakorló is egyben.

Ha nem vagy biztos benne, hogy egyből szeretnél oktatni. Van, aki az oktatóképzés befejezése után 2 vagy 3 évvel később érkezik el magában oda, hogy megpróbálkozik megszerzett tudását másoknak is továbbadni. Kapkodásra, sietségre a világon semmi ok.

Ha fontos szempont számodra, hogy az oktatóval kialakuljon egyfajta személyes kapcsolat, rendszeres kommunikáció. Hogy lehessen kérdezni, csoportosan is, de legyen lehetőség a privát kérdésekre is. A jógaoktató egy kicsit pszichoterapeuta is, és ezt csak úgy lehet megtanulni, ha az ember először megtapasztalja a maga bőrén.

Ha szeretnél egy jó társaság tagja lenni! Sokszor kialakul egy bizalommal és jókedvvel teli légkör a csoportban, ezáltal a tanulás élvezetes lesz, és a fejlődés optimális. Egy képzés színvonalát nemcsak a tanár(ok) tudása, hanem a részvevők színvonala is erősen meghatározza.

Az Ashtanga jógaoktató képzés elméleti részének menete

1. NAP

A jóga elhelyezése: miértek és hogyanok, filozófiai kitekintés. Az Ashtanga Vinyasa stílus alapjai, eredete, óratípusok. Az ászanák elnevezése és számolás, szanszkrit nyelve. Vinyasa számolás elmélete.

2-3. NAP

Vinyasa számolás elmélete és gyakorlása.A biztonságos gyakorlás elmélete / Anatómia I.

4-5. NAP

Vezetett óra tartás gyakorlása. A biztonságos gyakorlás elmélete / Anatómia II.

6. NAP

Filozófia

7. NAP

Oktatás-módszertan, etikai kérdések

8. NAP

Összefoglaló, kérdések és válaszok. Vizsga

Egy oktatási nap felépítése

9:00 – 10:00 Légzőgyakorlatok, pranayama, ráhangolódás

10:00 – 12:00 Ászana gyakorlás

12:00 – 13:00 Ebédszünet, beszélgetés

13:00 – 15:00 Elméleti oktatás és/vagy csoportos vagy párban végzett gyakorlatok

15:00 – 16:00 A nap összefoglalása, kérdések és válaszok

(kávészünetet délelőtt és du. is tartunk, igény szerint)

A képzési napokon ebédet biztosítunk, amely vega vagy vegán (igény szerint), ára 1500 Ft/fő

Kávét korlátlanul lehet (és illik is) fogyasztani: ára 250 Ft (rendes vagy növényi tejjel)

Teát is folyamatosan lehet inni (gyógy/zöld, díjmentes)

gyakorlati rész

Extra 3 hónapos jógabérlet és rengeteg gyakorlás

Maga a képzés gyakorlati része 3 hónap, de még plusz 3 hónap ingyenes jógabérletet biztosítunk, így 6 hónap gyakorlás áll rendelkezésedre velünk, hogy minél jobban elmélyüljön a tudásod.

OKTATÓINK

Oktatónk Pórffy Csaba (E-RYT-500) jógoktató, stúdióvezető, az oktatás vezetője, és az Ashtanga Jógaközpont alapítója.

Magyarországon elsők között kezdte el a jóga évezredes tudását a fittness világában is terjeszteni.

Az Ashtanga jógát oktatni 15 éve kezdte el, az elsők között Magyarországon. Az elmúlt idő alatt több-ezer jógaórát tartott, számtalan tanfolyamot és Workshopot, illetve jógatáborokat is.

Az évek alatt több híres nemzetközi, illetve magyar oktató képzésén és workshopján vett részt.

Mesterei: Dev Kapil, Kamal Singh, David Swenson, Cameron Shayne, Simon Borg-Olivier, Ricardo Martinez.

A magyar származású oktatók közül Bir Akal Kaur, Bálint János, Balatincz Miklósnál végezte 200 és 500 órás képzéseket egyaránt.

“Büszke vagyok rá, hogy a nálunk végzett Ashtanga oktatók a legjobb stúdiókban oktatnak nemcsak Budapesten, hanem országszerte.”

“Nincs jobb érzés, mint hozzásegíteni másokat ahhoz, hogy egészségesebb és kiegyensúlyozottabb életet éljenek!”

Saját stúdiójában olyan magasan kvalifikált oktatókkal dolgozik együtt, mint Sági Zsuzsanna, Demján Réka és Ender Ferenc.

Hivatalos, hitelesített jóga központ vagyunk.

Nálunk így biztosan jó kezekben leszel!

A terem nagysága miatt 10 résztvevőt tudunk vállalni maximum! Legyél közte Te is!
0

RYT 200 ÓRÁS ASHTANGA JÓGAOKTATÓ KÉPZÉS ÁRA​ JÚNIUS 1-IG

330.000 Ft 300.000 Ft
  • Akár részletfizetéssel is
  • Részvétel az elméleti és gyakorlati oktatáson, amely 3 hónap alatt szokott lemenni, DE még PLUSZ 3 hónapig tudsz járni gyakorolni és elmélyíteni a tanultakat az összes óránkra, díjmentesen! (így összesen 6 hónapos jógabérlet is benne van a képzés árában.)
  • A képzés elméleti részéről gyakorlatias, nem túlzottan terjedelmes jegyzetet biztosítunk.
  • Sri K.Pattabhi Jois Jóga Mála című, Ashtanga jógáról írt könyvét megkapod tőlünk
  • Konzultálhatsz az oktatóval a tanfolyam után is
  • Tagja leszel a zárt facebook csoportunknak, ahol kérdezhetsz akár az oktatóktól, akár a tanfolyamon résztvevőktől.
  • Ajándék minden résztvevő számára: Egy személyre szabott horoszkóp, hogy feltérképezzük a jelenlegi élethelyzetedet, és a fejlődés ajánlott iránya.
  • A vizsga díja benne van az árban, nem kell aggódnod, nincs semmilyen elrejtett plusz költség

EZT MONDTÁK RÓLUNK VÉGZETT DIÁKJAINK

Rudas Fruzsina - MySoulYoga Budaörs

“Több éves oktatói múlttal és számtalan tanfolyam elvégzése után is rengeteg olyan dolgot tanultam amivel, csak gazdagabb lett az óratartásom. Csabi szerteágazó tudása, teológiai nézőpontja átszőve humorral, könnyedséggel: számomra ez a jóga! Hála és köszönet a barátságodért és tanításodért! Szívből ajánlom Mindenkinek!”

Demján Réka

“Eljöttem a világ másik felére az @akozpont -ból, ami a kezdetektől a gyakorlásom otthona volt. Ott kezdtem ismerkedni az ashtanga rendszerével, az oktatással és saját magam egyes aspektusaival. A stúdió lett, ahová járok, aztán az, ahol tanítok végül az egyik legotthonosabb hely lett számomra a világon. A tavalyi év viszontagságai alatt rájöttem, hogy nem is igazán a hely számított, hanem mindazok, akik ott voltak és akik azóta is körül vesznek.”

Egervölgyi Júlia

“Nagyon szeretem a jógaoktató képzéseket, néhányról különösen jó emléket őrzök. Nagyon jó azt tanulni, amit a legjobban szeretek, olyan emberek között lenni, akiket ugyanaz érdekel, véget nem érő szakmai beszélgetésekben részt venni- jó, hogy mindenki ugyanannyira “őrült”, mint én.

Szonja

„Azt hiszem, ha nem az Aközpontban ismerkedem meg a jógával, valószínűleg ma nem jógáznék!” 2017- ben kezdtem el a jógaoktató képzést az Aközpontban. Lelkes gyakorló voltam egy évig, aztán úgy gondoltam, hogy szeretném jobban elmélyíteni az Asthanga alapjait és szeretnék több mindent tudni a jóga filozófiai hátteréről. Eredetileg a saját fejlődésem miatt kezdtem el, nem gondoltam volna, hogy egyszer tanítani is fogok. De mára már biztosan tudom, hogy életem egyik legjobb döntése volt, amikor Pórffy Csaba jógaoktatónak jeleztem, hogy szeretném elkezdeni a képzést. Az órák rendkívül jó hangulatban és barátságos légkörben teltek. Sok hasznos információt elsajátítottam a jógával kapcsolatban.

GYAKORI KÉRDÉSEK, MEGNYUGTATÓ VÁLASZOK

Nincs! Valamilyen jógás tapasztalat előnyt jelenthet, de nem feltétel. Olyanok is jelentkezhetnek, akik még sohasem jógáztak, de szeretnének erős alapokat a hosszú távú gyakorlásukhoz. Ha már van tapasztalatod más jógastílus gyakorlásában, vagy oktatásban (Hatha, Iyengar, Vinyasa stb.), az külön előnyt jelent

Teljesen mindegy. Senki sem tud minden ászanát végrehajtani, mindig van új és újabb. A jóga nem egyenlő az ászanákkal, bár azok fontos részét képezik a gyakorlásnak. A fontos, hogy rendszeresen gyakorolva folyamatosan fejlődj – a saját tempódban. Mélyülj el fokról fokra a pózokban, tanuld meg őket ‘belülről’ érezni, és máris a jógában vagy.

Nem. 🙂 (soha sem leszel az, amig csak a testedben élsz.)

Ezen a kérdésen őszintén szólva én is eltöprengtem anno, amikor megnyitottuk a képzéseket a nem Bp-en élőknek is. Hiszen tény, hogy a tanár intenziv jelenléte a kezdeti szakaszban kiemelkedő fontosságú. Misztikus módon azonban, az derült ki, hogy minél nagyobb a kihivás, annál jobban nőtt a teljesitmény. Ma már több vidéki városban is vezetnek remekül müködő jógaiskolát a nálunk végzett tanitványok. Sose becsüljük alá a saját gyakorlás jelentőségét és átformáló erejét.

Jó lenne, de legyünk reálisak. Van akinek van ennyi szabad ideje, illetve energiája, de nem vagyunk egyformák. Munka, gyerek, stb. mellett nem könnyü az embernek optimálisan beosztani az idejét. Ami fontos viszont: hogy gyakorolj valamennyit aznap, amennyit éppen lehetőséged van. Talán csak egy óra lesz, de ha az fókuszált, akkor az eredmény, a folyamatos fejlődés nem marad el!

Ez is jó kérdés. Az oktatóképzések nem éppen olcsók, ezért is próbálunk olyan fizetési konstrukciókat és személyre szabott kedvezményeket adni, hogy biztosan mindenki meg tudja oldani a részvételt. Ha a vágyad erős és őszinte, bár közhelyesen hangozhat: de az Univerzum támogatni fog hogy megtaláld a forrásokat, hiszen a jógaoktató-ság egy segítő foglalkozás, amely az emberek szenvedésnek enyhítésére szolgál, éppen ezért a befektetett áldozat nagy jutalmat hordoz magában, ha mást nem: a boldogabb és egészségesebb embereket magad körül!
A képzés nemzetközileg elfogadott Yoga Alliance USA 200 órás RYT végzettséget ad.
Először is ellenőrizd a spam mappát. Ha ott sem találod a levelet, hívd nyugodtan Csabát az alábbi telefonszámon: +36 70 365 0815
Lehetséges. A jelentkezést követően minden fontos információt megküldünk emailben.

MÉG HEZITÁLSZ? VAN EGY JÓ HÍRÜNK!

Nincs vesztenivalód, hiszen a képzéseink első napja mindig nyitott, tehát ha még vacillálsz, illetve további kérdéseid vannak, minden további elköteleződés nélkül eljöhetsz megnézni, kipróbálni, megnézni a társaságot, és még utána is ráérsz dönteni.

De ha egyszer eldöntötted: akkor már ne legyen kétség, visszaút, hozd ki magadból a legjobbat, és a siker nem marad el!

Jelentkezz a tanfolyamra, mélyítsd el a saját gyakorlásod és legyél Te is magabiztos Ashtanga jógaoktató!

Scroll to Top