70/3650815

AYUR-VÉDIKUS KEZELÉSEK

Ayurvedikus kezeléseinket Hana tartja, további információkért, és bejelentkezésért tárcsázz: +36 70 947 74 19

ÚJDONSÁG! 30 napos TAVASZI MEGÚJULÁS AYURVÉDÁVAL!

Az ayurvedikus konzultáció (testtípus meghatározás, étrend, életmód tanácsadás) – 60 perc – 16.000 Ft (online, vagy személyesen)
aKözpont bérleteseknek az ár: 14.000Ft

Tesztek kitöltésével és beszélgetéssel történik, ezek alapján megállapítom a prakritit és vikritit, javaslatot teszek a testtípusnak megfelelő étrend kialakítására és az ajánlott masszázsra, jógára, kezelésekre, hogy Te visszabillenj az eredeti doshádba, és megfelelő testi, lelki állapotodba.

Az ayurvéda gyógymódjai, a doshák szerint ajánlott étrend, a megfelelő ászana gyakorlás, a helyes gondolkodás, gyógyfüvek, színek és kövek, meditáció, mind segítenek bennünket harmóniába kerülni önmagunkkal, segítenek fejlődni a saját utunkon. A tanácsok segítségével, illetve az ayurveda ősi bölcsességét felhasználva jobban megismerhetjük Önmagunkat. 

Az étkezési és életmód-tanácsadás személyre szabott. A konzultáció után összeállítok egy olyan egyéni dokumentum csomagot, amiben meghatározzuk a testtípusnak megfelelő alapanyagokat, zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket, hüvelyeseket, magvakat, tejterméket, olajokat, fűszereket, italokat, esetlegesen az állati eredetű ételeket. 

Ez a konzultáció egyfajta útbaigazítás, ami segíthet elérni önmagunk legjobb változatát. 

Abhyangam – meleg olajos teljes test masszázs – 60 perc – 12.900Ft

aKözpont bérleteseknek az ár: 11.900Ft

Ez a masszázs az ayurvédikus orvoslás legfontosabb kezelési eljárása, az

abhyanga szanszkrit nyelven az egész testre kiterjedő olajos masszázs. 

Mivel az ayurvédikus masszázsterápia lényege, hogy személyre szabott kezeléssel szolgál mindenkinek, a doshák kiegyensúlyozása érdekében, ezért a masszázs előtt kiválasztom a kezeléshez használt, testtípusnak megfelelő olajat. Ehhez az első alkalom előtt egy rövid konzultáció is szükséges (ez történhet online is, vagy közvetlenül az első kezelés előtt személyesen), erről a bejelentkezést követően bővebb tájékoztatást adok.

A legfontosabb az, hogy a kezelés során a masszázslépések végighaladjanak az emberi testet borító marma pontokon és így stimulálják és feloldják a blokkokat, amelyek mindig a problémák alapjául szolgálnak. Jótékony hatása legfőképp a szellemi éberségben, a nyugodt idegrendszerben és a jó közérzetben tapasztalható. A különleges olajok csodálatos hatással vannak a bőrre, a masszázs az ízületekre, izmokra. Fiatalító és méregtelenítő hatású kezelés, hatékonyan serkenti a testet, hogy elindítsa saját méregtelenítő folyamatait, távozásra bírja a szervezet számára szükségeteken méreganyagokat (főleg az ayurveda módszereit, étrendet, jóga gyakorlást és életmódot érintő tanácsokat együtt alkalmazva). 

Az abhyangam masszázs kifejezetten ajánlott általános egészségmegőrzés, közérzetjavítás céljából, álmatlanság, alvászavar, depresszió, ízületi

problémák, keringési problémák esetén, valamint nagyon hatékony segítség a stressz leküzdésében is.

Swedana – izzasztás – 5-20 perc – 3.500Ft

aKözpont bérleteseknek az ár: 3.000Ft

Erős méregtelenítési eljárás, ahol a gőz természetes izzadásra ösztönöz.

A swedana felfokozza a masszázs hatását, így minden kezelés után ajánlott.

Terápiás Hatha jóga – 60 perc magánóra – 9.900Ft

aKözpont bérleteseknek az ár: 8.500Ft 

Az ayurveda az ászana gyakorlást terápiás eszköznek tekinti az egészség megőrzése, vagy visszaállítása céljából. 

Ezt a terápiás gyakorlatsort személyre szabottan,  úgy állítom össze, hogy megmozgassa azon izmokat, a test azon részeit, ahol az esetleges betegség, probléma koncentrálódik (ízületek, térd, váll, gerinc, gyomor, emésztés, légúti problémák, allergia, idegrendszeri problémák, stb.).

Hatékonyabb a kezelés, ha a jóga órát egy masszázs követi (ezt a jóga óra ára nem tartalmazza), amely segít ellazítani az izmokat, beindítja a vérkeringést, a prána áramlását, az olajok segítségével pedig megindul a dósák egyensúlyának visszaállítása, amelynek kimozdulása okozza a felmerülő problémát.

A gyakorlatsort később, akár otthon, vagy a szokásos jóga órát követően önállóan lehet gyakorolni, beépíteni a gyakorlásba. 

Prana Flow kezelés – 90 perc – Felajánlás alapú

A prána flow egy ősi tibeti gyógymódon alapuló terápiás kezelés. 

A mindent átható prána, azaz életenergia folytonos, állandó, meg nem szűnő mozgásban, rezgésben, áramlásban van és mindenhol a környezetünkben és az emberi testben is megtalálható.

A nadik, a csakrák és a szervezet számára életenergiát vesznek fel az ember környezetéből, azután rezgésekké alakítják át, ami a fizikai és az energiatestek működéséhez, fenntartásához elengedhetetlenül szükséges.

Ha a nadikon keresztülhaladunk, akkor megtisztítjuk a szervezetet a szennytől, a méreg- és a salakanyagoktól, a negatív tudattartalmaktól és a kellemetlen pszichikai állapotoktól testi, lelki és szellemi síkon egyaránt.

A kezelés célja tehát a nadik megtisztítása, az ember testi, lelki, szellemi struktúrájának energiával való telítése. A tisztulással szeretnénk elérni, hogy a harmóniából kibillent ember visszatérjen önmagához, visszaállítsuk a harmonikus működést, segítsünk eljutni egyfajta teljességhez. 

A kezelésnek nincs meghatározott ára, felajánlás alapú (vagyis a páciens annyi pénzt ajánl fel a kezelésért, amennyit az számára ért, vagy amennyit tud). Rövid konzultáció előzi meg (mely akár online is történhet), amely során meghatározzuk a szükséges kezelések számát, gyakoriságát, idejét.

Fontos! Az ayurvedikus életmód konzultáció, az egyéb ayurvedikus program és a prana flow program nem irányul egészségügyi tevékenység folytatására, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény hatálya alá tartozó konvencionális vagy nem-konvencionális gyógyító eljárás folytatására. Az Ayurvedikus Jóga Terapeuta diploma és annak használata nem jelenti a kezelő feljogosítását az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény hatálya alá tartozó konvencionális vagy nem-konvencionális gyógyító eljárás folytatására. Az ayurvedikus konzultáció és programok célja, hogy eszközeivel segítse a klienst saját az általa elérni kívánt célok elérésében, egy új pozitív életszemlélet elsajátításában, ugyanakkor a kezelő a cél megvalósulásáért nem tartozik felelősséggel. Testi, vagy pszichés tünet együttesével mindenképpen forduljon szakorvoshoz!